Leef mee met MHC!

14 september 2017

Zoals jullie vorige week op NK-net hebben kunnen lezen, is ook het werkgebied van onze collega’s van MHC (Mental Health Caribbean, voorheen SVP-CN) getroffen door orkaan Irma. Vanuit OR en CR is nu het initiatief gekomen om iets te doen voor de medewerkers en cliënten aldaar! MT en bestuur sluiten hier graag bij aan.

Schade

MHC is, naast Bonaire, gevestigd op Sint Eustatius en Saba. Hoewel het oog van de orkaan over Sint Maarten is getrokken, waar de verwoesting dan ook het grootst is, is ook op Sint Eustatius en Saba grote schade aangericht. De schade aan gebouwen van MHC valt mee, maar veel cliënten hebben zwaar te lijden gehad onder de orkaan.

Erik Jansen, directeur MHC: “Een aantal van onze cliënten heeft geen huis meer. Een alleenstaande moeder is al haar huisraad kwijtgeraakt en een hoogzwangere moeder met drie kinderen is onder meer haar babyspulletjes kwijt. Ook is er bijvoorbeeld een cliënt wiens auto is verwoest. Hij is nu erg aangedaan omdat hij bijna niet meer buiten de deur komt. Zo maar enkele heel persoonlijke tragedies, bij cliënten die vaak niet de middelen hebben om dit op te lossen.”

Oproep

We willen onze collega’s en cliënten dan ook vragen of ze, eventueel naast de landelijke actie voor het totale rampgebied, een bijdrage zouden willen storten die heel specifiek is bedoeld voor de MHC-cliënten en onze collega’s daar. Het grootste deel van de opbrengst gaat rechtstreeks, en heel concreet, naar de cliënten.

Erik Jansen hierover: “Onze teams kunnen echt per persoon kijken wat iemand nodig heeft. Bouwmateriaal, een reparatie van een auto, kinderkleding of speelgoed, kraamspullen of andere goederen.”

Maar we willen ook een deel van de opbrengst doneren aan onze collega’s van MHC, want ook zij hebben vaak schade en zijn erg geschrokken; zéker de medewerkers die op Sint Maarten wonen en op Saba en Sint Eustatius werken. MHC zal natuurlijk als goed werkgever meedenken over oplossingen hiervoor. Vanuit NK willen we vooral aan onze overzeese collega’s laten weten dat we aan hen denken en dat we meeleven. Met onze donatie kunnen zij bijvoorbeeld een teamuitje organiseren, zodat ze zich straks ook weer met elkaar op positieve dingen en ontspanning kunnen richten.

Jouw bijdrage is welkom!

Help jij ook mee om MHC-cliënten en -collega’s een hart onder de riem te steken en heel doelgericht bij te dragen aan nieuwe kansen na de orkaan Irma? Elke bijdrage, klein of groot, is welkom! Je kunt je bijdrage overmaken op:

Rekeningnummer NL 07 RABO 0170061396 t.a.v. Mental Health Caribbean (MHC)onder vermelding van “Leef mee met MHC”

Om zoveel mogelijk medewerkers en cliënten in de gelegenheid te stellen om te doneren, zijn de OR en de CR collectebussen of spaarpotten aan het zoeken, zodat we volgende week ook op die manier op verschillende locaties een bijdrage kunnen ophalen. Heb jij toevallig een tip voor het regelen van collectebussen? Laat het weten op or@novadic-kentron.nl!

Tot slot: na afloop van de actie zal MHC graag laten weten hoe jullie bijdrage besteed is. Over niet al te lange tijd komt er dus zeker een terugkoppeling hierover!

Alvast ontzettend bedankt voor jullie hulp!