Over ons

Mental Health Caribbean (MHC) organiseert in opdracht van het Zorgverzekeringskantoor Caribisch Nederland de psychische, psychiatrische en verslavingszorg voor de eilanden Bonaire, Saba en Sint Eustatius.

Beleid en Visie

Management

Werkgebied

Publicaties

We werken met name (intensief) ambulant en alleen bij hoge noodzaak wordt er gebruikt gemaakt van klinische opnames. Naast ambulante begeleiding voor volwassenen biedt MHC ook ondersteuning en zorg aan kinderen en jeugdigen, dagbehandeling, forensische zorg en woonbegeleiding. Bekijk hier de film over onze organisatie.

MHC heeft verschillende disciplines in dienst, zoals psychiatrisch verpleegkundigen, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, (kinder- en jeugd) psychologen, (kinder- en jeugd) psychiaters, maatschappelijk werkers, activiteitenbegeleiders, woonbegeleiders, preventiewerkers en forensische zorgmedewerkers. MHC is een aparte stichting die statutair gevestigd is op Bonaire. MHC was voorheen een onderdeel van Novadic-Kentron, een gespecialiseerde verslavingszorginstelling in Noord-Brabant (Nederland).