Over ons

Mental Health Caribbean (MHC) organiseert in opdracht van het Zorgverzekeringskantoor Caribisch Nederland de psychiatrische zorg en verslavingszorg voor de eilanden Bonaire, Saba en Sint Eustatius.

Dit doen we met name (intensief) ambulant en alleen bij hoge noodzaak wordt er gebruikt gemaakt van klinische opnames in de PAAZ van Aruba, Sint Maarten of Curaçao. MHC werkt vanuit 2 teams, een team voor Saba en Sint Eustatius en een team vanuit Bonaire. Naast ambulante begeleiding voor volwassenen biedt MHC ook ondersteuning en zorg aan kinderen en jeugdigen, dagbehandeling, forensische zorg en woonbegeleiding.

MHC heeft verschillende disciplines in dienst, zoals psychiatrisch verpleegkundigen, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, (kinder- en jeugd) psychologen, (kinder- en jeugd) psychiaters, maatschappelijk werkers, activiteitenbegeleiders, woonbegeleiders, preventiewerkers en forensische zorgmedewerkers in dienst. MHC is een aparte stichting die statutair gevestigd is op Bonaire. MHC was voorheen een onderdeel van Novadic-Kentron, een gespecialiseerde verslavingszorginstelling in Noord-Brabant (Nederland).